%14 Ham Protein, 2500 kcal metabolik enerji içeren bu ürün besi başlangıcından besi sonuna kadar kullanılabilecek besi yemidir.
ULLANIM ŞEKLİ
-Besi yemi 1 hafta içinde yavaş yavaş alıştırılarak verilmelidir.
-Günde en az 2 öğün verilmelidir.
-Kaliteli kaba yemle hızlı canlı ağırlık artışı sağlar. -Su serbest olarak verilmelidir.
-C.A. oranına göre yemde artış orantılı olmalıdır.
FAYDALARI
-Sindirilebilirliği yüksek olduğundan hızlı canlı ağırlık artışı. -Yüksek Karkas Kalitesi ve Randıman artırıcı özellik -Vitamin mineral takviyesine gerek yoktur.
BESİDE GENÇ HAYVAN KULLANMA- NIN FAYDALARI
-Günlük canlı ağırlık artışı ve yemden yararlanma yüksektir.
-Genç hayvanlarda et yönlü canlı ağırlık artışı sağla nırken, yaşlı hayvanlarda ise yağ yönlü birikim sağ lanır.
-Genç hayvanlarda yağ kas arasına dağılır, yaşlılarda iç yağı olarak birikir kiloya dahil edilemez.
-Yemden yararlanmanın en yüksek olduğu dönem 1,5 yaşına kadar olan dönemdir.
BESİDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR
-Yaş ve canlı ağırlıklara göre gruplandırma yapılma lıdır.
-Besiye kaba yem ağırlıklı başlanmalı ve zamanla kaba yem azaltılarak kesif yem arttırılmalıdır.
-Belli aralıklarla ağırlıklı tespiti yapılmalıdır
-Küfsüz ve lezzetli kaba yemler yem tüketimini azaltır.
-Besideki hayvanlar iştah ve sağlık yönünden kont rol edilmelidir.
-Su serbest olarak verilmelidir.
-Ahır sıcaklığı 15 – 20C olmalı 22C üstü sıcaklıkta
canlı ağırlık artışı düşer.
-Kapalı ahırlarda hayvan tımar edilmelidir.
BESİ PERFORMANSINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Irk – Cinsiyet – Yaş – Kondisyon – Sağlık – Beslenme – Çevre